Utrzymanie czystości powierzchni, urządzeń i maszyn odgrywa istotną rolę w przetwórstwie spożywczym. Od tego zależy zdrowie wielu ludzi. Przestrzeganie zasad mycia i dezynfekcji powierzchni oraz higieny personelu są podstawą w procesie produkcji żywności.
Tłuszcz i osady z kamienia bardzo często występują w profesjonalnych kuchniach oraz zakładach przetwórstwa spożywczego. Aby go usunąć, wystarczy zastosować specjalny preparat, który skutecznie upora się z tym problemem.
Anticid to skoncentrowany, kwasowy preparat przeznaczony do usuwania osadów wapiennych, olejów, pozostałości mydła oraz tłuszczy roślinnych i zwierzęcych. Sprawdzi się wszędzie tam, gdzie tworzą one trudne do usunięcia zabrudzenia.
Może być stosowany do czyszczenia podłóg, ścian, płytek, stali kwasoodpornej, maszyn, wind, urządzeń kuchennych oraz łazienek.
Może być używany do ręcznego i maszynowego mycia. Przy czyszczeniu ręcznym zastosuj nierysującą gąbkę lub pad.
Dozowanie środka uzależnione jest od intensywności zabrudzeń:
- lekkie zabrudzenia: 100 – 500 ml koncentratu na 10 litrów wody (1 – 5%)
- silne zabrudzenia: 500 – 1000 ml koncentratu na 10 litrów wody (5 – 10%)
Przed zastosowaniem środka, przeprowadź test w mało widocznym miejscu.
Pamiętaj o tym, aby nie stosować tego preparatu do powierzchni wrażliwych na działanie kwasów, np. na kamieniu naturalnym i sztucznym.
Pramol Anticid 1L - sprawdź cenę
Pramol Anticid 10L - sprawdź cenę
Inne preparaty dedykowane dla gastronomii znajdziesz TUTAJ.
Zapraszamy na zakupy.